film in Drents Archief

kaartje van 80 euro

pitwalk op donderdag
Mijn 200e motorrace en dat gevierd met een weekje vakantie in de buurt van Assen.
Op dinsdag in Assen bij het Drents Archief een mooie film van 75 minuten gezien over de geschiedenis van de TT met veel onbekend materiaal. Ook twee boeken over de TT gekocht en een setje kaarten met omslagen van oude programmaboekjes. Passepartout gekocht voor 80 euro en is daarmee ruim tweemaal duurder dan mijn duurste motorwedstrijd tot nu toe (British Superbike 2015 Assen: 35 euro). Dat kaartje voor drie dagen geeft ook recht op een pitwalk op donderdag aan het eind van de middag. Wel leuk, maar er zijn geen coureurs zoals bij een pitwalk in de pauze van een IDM- of BSB-wedstrijd.
Op een warme vrijdag al vanaf de eerste trainingen om 9 uur aanwezig. Grote camera meegenomen en ruim 400 foto's gemaakt. Auto geparkeerd naast de TT-hal en veel gelopen en door de combinatie warmte en zware rugzak ook veel afgezien. Na de tweede vrije training van de MotoGP al naar ons vakantiehuisje 24 kilometer verderop bij Orvelte teruggegaan.
Weer vroeg aanwezig op zaterdag en nu geparkeerd bij de zuidlus op het militaire terrein De Haar. Lekker dichtbij de ingang aan de Stekkenwal. Nu gewoon van de trainingen en kwalificaties genoten zonder grote camera en onder betere weersomstandigheden, al druppelde het soms een beetje. De tribunes zaten al vol. De eerste race van het weekend, de Redbull Rookiecup, werd onder natte omstandigheden verreden en voortijdig afgevlagd.
Op zondag met de auto naar Hooghalen en met de fiets verder (4.3km). Prima idee, want het was al behoorlijk druk zo vroeg. Plaatsje gezocht langs de baan tussen De Bult en Mandeveen met zicht op een van de grote beeldschermen. Ik was er al voor halfnegen en zag de drie warm-uptrainingen. Ondertussen was het erg druk geworden en daarom besloten om tussen de races geen ander plekje te zoeken. Het weer was eerst goed, maar aan het einde van de Moto2-race begon het lichtjes te regenen en werd de wedstrijd 2 ronden eerder afgevlagd. Daarna begon het steeds vaker en ook harder te regenen. Halverwege de MotoGP-race begon het keihard te regenen en werd de wedstrijd stilgelegd. Ik had het toen ook wel gehad en ben terug naar Orveltermarke gegaan, waar ik de laatste 5 ronden van de herstarte race zag. Al met al een lang was ik vier keer bij het circuit en verbleef er bij elkaar ruim 21 uur.

twee fotoboeken . . .


. . . en een spannend jongensboek


klik hier voor 24 foto's
klik hier voor xx foto's (picasa - binnenkort)