Evgeny Bobryshev (Rus)mooi kaartje i.p.v. polsbandje

Derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross werd op het mooie circuit van Markelo gehouden. 's Morgens Cobi bij het station van Apeldoorn afgezet en toen door naar Markelo. Auto aan de rand van het dorp geparkeerd en met de fiets verder, die ik pal voor de ingang tegen een hek kon zetten. Foto's gemaakt van de trainingen van de 125cc, MX2 en MX1. Het was warmer dan verwacht en de jas kon al gauw in de rugzak. In de pauze tussen de training en de wedstrijd de camera teruggebracht naar de auto. Mooie wedstrijden, die vlot verwerkt werden. Buitenlands deelname in de MX2 en MX1 was minder dan bij de eerste twee wedstrijden, toch was alleen Jeffrey Herlings de enige Nederlander die wist te winnen. Goede geluidsinstallatie, die ook in het bos te horen was. Daarom was ik blij dat niet Kees De Omroeper ingehuurd was als microfonist, maar de Belg Leon van Gestel (+sidekick). Eerstgenoemde is een hysterische schreeuwlelijk met weing relevante informatie. Best veel publiek, dat vanaf vier uur 's middag bij het begin van de 2e manche MX2 op regen getrakteerd werd. Na de eerste fikse buien viel het tijdens de laatste wedstrijd van de MX1 wel mee en regende nog lichtjes of was het zo goed als droog. Voor het eerst sinds jaren ben ik helemaal tot het einde gebleven. Precies 8 uur was ik aanwezig op de Herikerberg. De volgende cross van de DMoM is op 3 juli in Emmen, maar dan kan ik niet. Bij de laatste in Halle, een week later, benik wel weer aanwezig.

klik hier voor 30 foto's


Bennie Jolink - RESPECTINTHEMX.COM
(klik op foto voor informatie)

De KNMV is een actie begonnen voor meer respect in de motocross (zowel tussen de crossers onderling als voor de vlagsignalen). Boegbeelden zijn Bennie Jolink en Glenn Coldenhoff. Zij deden een handtekeningensessie in de pauze.
Echter: in de 1e manche van de MX2 reed Jeffrey Herlings in de laatste ronde met veel misbaar het bos uit en reed opzichtig Lars van Berkel uit de baan. Respectloos. Hij zal wel gehinderd zijn bij het inhalen, maar zo toon je je als groot kampioen wel erg klein.

85cc
1e M.
1. Emil Jonrup (Zw)
2. Mack Bouwense
3. Kay de Wolf
2e M.
1. Emil Jonrup (Zw)
2. Rasmus Pedersen (Den)
3. Mack Bouwense
125cc
1e M.
1. Jago Geerts (Bel)
2. Mikkel Haarup (Den)
3. Sander Agard-Michelsen (Nor)
2e M.
1. Jago Geerts (Bel)
2. Marcel Conijn
3. Mikkel Haarup (Den)
MX1
1e M.
1. Evgeny Bobryshev (Rus)
2. Glen Coldenhoff
3. Yentel Martens (B)
2e M.
1. Evgeny Bobryshev (Rus)
2. Glen Coldenhoff
3. Damon Graulus (B)
MX2
1e M.
1. Jeffrey Herlings
2. Max Anstie (GB)
3. Thomas Covington (USA)
2e M.
1. Jeffrey Herlings
2. Max Anstie (GB)
3. Brian Bogers
TERUG