Heel weekend BSB (British Superbikes). We zitten een weekje in Midlaren, 28 kilometer verderop.


met Cobi op vrijdagmiddag
vrijdag 18 september. Op weg naar ons vakantiehuisje in Midlaren even in Assen geweest waar de 1e dag van de trainingen was. Cobi was erbij en we zagen de Moriwaki-Cup, de Moto3/125cc (met een rodevlagsituatie en regenval aan het eind van de sessie), de Supersport (met weining trainers in het begin vanwege de regen) en de Superbike. Cobi werd niet zo enthousiast dat ze ook de rest van het weekend wel mee zou willen. Er waren enkele vluchtelingen aanwezig, die in de aangrenzende TT-hal zijn ondergebracht, moet wel erg vreemd voor hen zijn geweest zo'n decadente motorrace.

zaterdag 19 september. Mijn 2e dag met vijf races en de kwalificaties van de Superbikes. Het was al een stuk drukker dan gisteren. Veel foto's gemaakt.
Passe-Partout voor zaterdag en zondag kostte 35 euro en was daarmee mijn duurste motorwedstrijd ooit (maar daarvoor wel 16 uur motorsport gekregen).

zonnetje op zaterdag
zondag 20 september. Het was al behoorlijk druk toen ik om halfelf arriveerde. Leuke sfeer met Engelse commentatoren (en af en toe Jan de Rooy voor de Nederlands inbreng). Van de verwachte zonnige dag kwam niet veel terecht. Kleine regenbuitjes zorgden voor een rode vlag in de Moto3 en aan het eind van de middag zelfs twee keer uitstel van de Superbikes. Mooie races, 9 stuks in totaal met twee keer de Superbikes, die via een groot scherm bij start/finish ook te volgen waren. Dat geeft wel een extra dimensie aan een race (laatste 4 wedstrijden kon ik zo volgen). Afvoer van het verkeer na de allerlaatste wedstrijd (de zijspanklasse, die met 31 teams heel goed bezet was) ging goed. Dat komt zeker door de nieuwe op- en afritten van de A28. Om zeven uur weer in ons vakantiehuisje. Volgend jaar van 23 t/m 25 september weer BSB in Assen.
klik hier voor 88 foto's

Dat hier 29 en 30 augustus GP-motocross was geweest, was nog goed te zien naast de baan.


onder de paraplu op zondag
klik hier voor de val
van Wesly Jonker

 
klik hier voor de val
van Matthew Paulo

TERUG