Op Tweede Pinksterdag naar de wegraces in Tubbergen. Al voor de 10e keer werd deze Classic Demorace gehouden op bedrijventerrein Filart in Tubbergen.
Ik was er bij aanvang van de trainingen om kwart oer tien en zag aansluitend de eerste reeks van de demoraces. Toen de pauze om kwart voor drie begon en het ondertussen ook best druk was geworden, ben ik terug naar huis gegaan.

Dit jaar werd er een boek gepresenteerd over de historie van deze raceklassieker uit het verleden. Uiteraard heb ik die gekocht.

Dit jaar was de onthulling van een gedenksteen voor de 3 coureurs en 2 toeschouwers die tussen 1946 en 1984 zijn omgekomen bij de races. Dat was op Eerste Pinksterdag. Die gedenksteen staat vlakbij de "rotonde-met-de-motoren" aan de rand van Tubbergen, waar vroeger het circuit haaks afboog richting Fleringen.
Tussen 1960 en 1981 heb ik de races zelf 15 keer bezocht. In de eerste jaren woonde ik in Almelo en gingen wij op de fiets naar de wedstrijden op Tweede Pinksterdag en vaak naar de trainingen op vrijdag en zaterdag.
Klik hier voor mijn verslag over die tijd.

klik hier voor 24 foto's

 

TERUG