Op de voorafgaande woensdagmiddag las ik een tweetbericht van de organisatie: "It Giet Oan" en daar bedoelde men de motocross mee en niet de Elfstedentocht.

Voor de derde keer was deze wintercross de opening van mijn motorseizoen. In het verleden was dat o.a. Hengelo(gld) (1967, 1970, 1983 en 1984), St.Isidorushoeve (1972, 1973, 1974, 1975 en 1978) en Meijel (1980, 1981 en 1982). Eind jaren 70 en begin jaren tachtig begonnen de crosses steeds vroeger in het jaar. De wedstrijden in Meijel waren al in januari. Ook drie keer naar wedstrijden in Venray geweest in begin februari, maar twee daarvan waren na Meijel.
klik hier voor
24 foto's

Op zondag bijtijds van huis gegaan om eventueel, bij slecht weer, ook weer bijtijds terug te kunnen. Een echte wintercross deze keer. Voor halfelf was ik er al en ik dacht nog de geplande training van de Inters te kunnen zien, maar alle trainingen waren al afgewerkt. Toen maar even het rennerskwartier doorgewandeld en een bekertje koffie gedronken in de verwarmde tent. Men begon ook 10 minuten eerder dan de bedoeling was (11.00uur) om de te verwachten sneeuw later op de dag voor te zijn. Zes klassen werden er vlot in twee uur en een kwartier doorgewerkt. Het was koud, maar nog net te doen. Het was stoffig op de keiharde ondergrond (maar ja, sproeien is geen optie). Maar toen besloot de organisatie wel een pauze van 55 minuten te houden. Daarom terug naar huis. Het eerste deel was mooi geweest, maar ook wel genoeg. Om twee uur zou de eerste start weer zijn en toen was ik Apeldoorn al voorbij.