MOTOCROSS OSS 28 augustus 2011
Voor de 2e keer dit jaar na de motocross in Oss. De vorige was op 15 mei en sindsdien had ik geen crosses meer bezocht, dus was het ook de 2e achtereenvolgende cross in Oss.
Na de prachtige wegraces in Scarborough op 3 juli was er de klad in gekomen wat betreft het bezoek aan wedstrijden. GP zijspan Bessenbach (24-7) liet ik schieten vanwege het te verwachten slechte weer, supermoto Holten (14-8) was heel slecht weer. Grasbaanraces Staphorst (19-8) en EK-cross Groesbeek (21-8) had ik gewoon geen zin. Dus dan maar naar Oss, maar dat zou extra tegenvallen.
In de 1e ronde van de zijspanwedstrijd geen het fout voor de combinatie Steven Peeters uit België en John Michielsen uit Nederland. Al heel snel bleek de ernst van de situatie. De wedstrijd werd stilgelegd en direkt waren er veel hulpverleners. Vanuit de verte op de heuvel waar ik stond zag ik het aan. Ziekenwagens erbij en toen de bakkenist weggedragen werd begon men de rijder te reanimeren. Dat was het moment dat ik naar de auto ben gegaan om huiswaarts te keren. Geen zin meer in de cross, die later ook niet meer hervat is. Opmerkelijk was dat ik de verongelukte rijder nooit heb zien rijden. Hij was bijgeschreven voor deze cross en had hem nooit eerder een wedstrijd zien rijden.

Het was helemaal een dramatisch weekend voor de motersport want er kwamen ook 3 coureurs om het leven bij wedstrijden in Engeland, Tsjechië en op het eiland Man.