Topmaand werd Flopmaand
juli 2009


Top of Flop heet het muziekprogramma uit mijn jeugd. Plaatjes draaien met Herman Stok, die dan beoordeeld werden door een vakjury. Dit seizoen was er een matige remake met Paul de Leeuw. De uitdrukking Top of Flop is aardig ingeburgerd en was niet alleen van toepassing op mijn weekend van 3 t/m 5 juli, maar uiteindelijk op de hele maand juli.
Een paar weken geleden met het doornemen van de motorkalender kwam ik nog tot een nooit vertoonde mogelijkheid:
Vrijdagavond 3 juli: Grasbaanrace Nunspeet.
Zaterdag 4 juli: veteranencross Rhenen.
Zondag 5 juli: ONK zijspan en MX3 Mill.

In dit weekend zouden dan mijn 600e motorwedstrijd en mijn 100e unieke motorplaats (Nunspeet) bezocht worden.
Een TOPbegin van de zomervakantie. Maar het werd een FLOP.
Op vrijdagmiddag trok noodweer over de Veluwe. Omdat Cobi de auto nodig had moest ik op de fiets naar Nunspeet (18 kilometer). Maar na de regen had ik er geen zijn meer in en misschien was de wedstrijd wel afgelast. Voor de zaterdagse wedstrijd was mijn animo in de voorafgaande dagen al verminderd (een veteranencross is voor een keer wel leuk, maar om 3 weken na Lochem er weer een te bezoeken trok mij minder). De kampioenscross in Mill viel af omdat mijn zwager zijn verjaardag vierde op die zondagmiddag. Nunspeet was toch wel doorgegaan en in Mill vielen veel zijspantoppers met blessures uit.

Door het uitvallen van wereldkampioen Daniël Willemsen met een beenbreuk kon ik mijn geplande bezoeken, eventueel gecombineerd met een weekendje uit in hotel of op camping, aan de GP van België (Genk - 12 juli) en Duitsland (achter Frankfurt - 19 juli) ook schrappen.

Daarna bleef over de midweekse cross op 22 juli in Bentelo. We waren drie dagen in de buurt in Hengelo, maar vanwege het mooie weer koos ik voor een avondje uit eten met mijn zus en zwager op een zonnig terras en niet voor de cross.
Op zaterdag 26 juli was er de veteranendemorace in Barneveld, maar vanwege het demogehalte en het feit dat ik dezelfde motoren en klassen een paar weken ervoor al in Tubbergen had gezien, bleef ik ook nu thuis.

Dan maar op 1 augustus naar de Cup-races in Assen.
Een nieuwe maand / een nieuwe start.

Nunspeet 3 juli
Rhenen 4 juli
Mill 5juli