In 1967 bezocht ik de allereerste motorrace in Hengelo (Gelderland) op de Varsselring. Nu voor de 18e keer. Het werd een lange en warme dag want ik was er al om halftien. Ik zag nog 3 warm-uptrainingen voordat de eerste van negen races begon. Gevarieerd programma, dat drie keer een "rode vlag" kende, waarbij de race wordt stilgelegd en later herstart. Het programma liep zodoende een uur uit en om kwart voor vijf vertrokken toen er nog twee races verreden moesten worden.

warm-uptraining superbikes (groene vlag=alles oké)
classic grand-prix
3 landencup
Snelste ronde 1967: Jan Keessen (BMW 500cc): 2.23 (122km/u).
Snelste ronde 2009: Stefan Demeulemeester (Yamaha 1000cc) : 1.48.4 (161.9km/u).
1967: circuit is smal en hoekig. 2009: er is een chicane en 4 haakse bochten zijn iets afgerond.
De enige coureur die ik van gezicht ken is waarschijnlijk Rintje Ritsma. Hij deed mee en eindigde als 19e en één na laatste. Maar wel bij de zware en snelle Superbikes.

de Varsselring (4878m)
Het circuit rondgewandeld. Een deel (van Boschbocht naar Molenbocht) kon niet langs de baan gelopen worden, maar hier reed een trekker met kar heen en weer. De laatste 500 meter meegelift.

in de kar

De auto in Kranenburg geparkeerd in de schaduw bij een kerkhof. De laatste 6 kilometer op de fiets afgelegd om de drukte te vermijden (al viel dat wel mee). Het toegangskaartje is tegenwoordig een polsbandje.
foto's zijn gemaakt met de kleine Canon G9