Nabeschouwing seizoen 2016

Heerde 9 april

Twintig wedstrijden dit jaar met het meeste bezoek in de eerste helft. Daarna werd mijn animo minder, mede veroorzaakt door de nieuwe e-bike en het klussen in de tuin. Nieuwe opzet van het ONK motocross solo onder de naam Dutch Master of Motocross was een succes en ik bezocht vier van de vijf wedstrijden. ONK zijspan (matige deelname) slechts twee keer bezocht, maar voor 2017 zijn er aanpassingen in de competitie aangekondigd. Bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde nietl veel motocross gezien, maar voor 2017 staat hier de finale van de DMoM gepland. Baansport werd na de opleving in 2015 dit jaar maar één keer bezocht. Wel weer naar de IDM-races op de Nürburgring, maar deze competitie is niet meer zo goed bezet als jaren geleden. De UMX-cross in Borculo op 18 juni bleek bij aankomst bij het circuit afgelast te zijn. Ook een paar wedstrijden laten schieten vanwege het slechte weer.

Wensenlijst aan begin van het jaar en alle vier bezocht:
13/3
Dutch Masters of Motocross Axel
12/5
IDM Nürburgring
22-24/7
Zwarte Cross Lichtenvoorde
1-2/10
BSB Assen

bij de BSB in Assen vierde ik mijn 66e verjaardag
Kosten 2016
toegang
programma
rest
€292,00
€34,00
€33,50
rest: meestal parkeerkosten en koffie

AFSTAND: 3050 kilometer

Duurste wedstrijd was de TT in Assen. Passe-partout voor 3 dagen + pitwalk op donderdagavond kostte €80,00 en was daarmee ruim twee keer duurder dan de duurste toegangsprijs tot dan toe. Zes gratis wedstrijden: Heerde (UMX), Doetinchem (streek), Ermelo (VMCN) en Arnhem (VMCN). Verder de nationale grasbaanrace in Balkbrug en classic race in Tubbergen.

In totaal 3050 kilometer gereden om de wedstrijden te bezoeken. Twee keer de fiets achterop om de parkeerdrukte te ontlopen (Markelo en TT-Assen). Naar Ermelo op mijn e-bike.
TERUG