Voorbeschouwing seizoen 2015


de geplande eerste wedstrijd
werd afgelast.

ONK Zijspan
1-3: Lochem
4-10: Harfsen
(er zijn 6 wedstrijden)
ONK Solo

29-3: Halle
9-8: Markelo
13-9: Varsseveld
(er zijn 7 wedstrijden)

Eind november beginnen de eerste wedstrijden van het nieuwe motorsportseizoen binnen te druppelen. In de weken, maanden die volgen wordt langzaam duidelijk welke wedstrijden er nationaal en internationaal zijn bij de diverse bonden. Niets leukers om dan op donkere winteravonden, terwijl de wind in de schoorsteen loeit, de kachel roodgloeiend opgepord is, buiten de sneeuw metershoog ligt, de vrouw breit en de hond in de mand ligt, het programma voor het nieuwe jaar samen te stellen.
De voorpret is geweldig, maar sommige plannen zullen nooit ten uitvoer worden gebracht (of toch wel). Rechts een overzichtje met "bijzondere" wedstrijden.
Op racegebied is er dit jaar in Assen weer een IDM-race (9-8) en een BSB-race (20-9). Misschien ook weer eens naar de training voor de TT.
De crosskalender (ONK-solo en ONK-zijspan) valt dit jaar wat ongunstig uit voor mij.
Op mijn programma staan regionale crosses: streekwedstrijden en uitwisselingscrosses (UMX). Verder de grasbaanrace van Staphorst (18-7) en een Supermoto in Zelhem (12-4), classic cross Lochem (13-6) en een van de vele classic demoraces.
Wensenlijst speciale wedstrijden:
1-5
Kamp Lintfort DK zijspancross
(was er in 1987 en 1988)
7-6
ADAC-MX Masters in Bielstein
(was er in 1987 en 1990)
11-7
12-7
zaterdag race in Zolder en zondag cross in Hasselt (10km verderop).
23-8
ADAC-MX Masters in Lichtenvoorde
6-9
Schenkenhorst (bij Berlijn)
DK zijspancross
27-9
ONK race Zandvoort
(in 1985 voor het laatst geweest)
Ik zou ook nog wel een cross en race (BSB) in Engeland willen bezoeken.
Ook een race om het open Spaans kampioenschap lijkt me wel wat.

Het wegracen in Nederland ligt eigenlijk op zijn gat. De laatste jaren werd de bezetting al steeds minder en dit jaar is het nog slechter geworden. Door samenwerking met België hoopt de KNMV het deelnemersveld op te krikken. Er is wel een uitbreiding van de OW-Cup: een serie laagdrempelige wedstrijden voor "amateur"-racers.